Fotoreis

FOTOREIS

AUVERGNE


19-26 september 2021

Fotoreis Le Fal - Auvergne

Van 19 t/m 26 september 2021 organiseer ik, als het naar verwachting ivm Corona weer kan, inmiddels mijn vierde fotoreis met gelijkgestemden naar de Auverge in Frankrijk met als thema: De Natuur en de Mens

 

We logeren in Franse gîtes op een golvend terrein met 3 meren en prachtige uitzichten. De gastheer en -vrouw van landgoed 'Les 3 Etangs', Basten en Christine, spreken Nederlands en zetten zich in om het ons naar de zin te maken.

De week staat natuurlijk geheel in het teken van de fotografie, met een evenwichtige verdeling van theorie en zelf aan de slag. Je bevindt je in goed gezelschap van enthousiaste fotografen, die allen een stap willen zetten bij de beoefening van hun hobby. Tegelijkertijd is een weekje er tussenuit ook heel geschikt voor ontspanning en het leggen van nieuwe contacten.

 

Elke dag wordt afgesloten met het gezellig napraten en delen van ervaringen onder het genot van een mooi glas wijn of andere versnapering. Vanaf het moment van aankomst tot aan het vertrek word je geheel verzorgd, inclusief drankjes en huis-gemaakte taart tussendoor. Deze fotoreis is geschikt voor iedereen met een handmatig instelbare digitale camera, zowel beginnende als meer gevorderde fotografen.

Het Verblijf

Het landgoed beschikt over 3 gîtes, elk voorzien voor 2 of 3 tweepersoons kamers en voorzien van alle gemakken. Het verblijf is gebaseerd op 1 logé per kamer, in overleg zijn andere combinaties (en ook kamperen) mogelijk.

Als u 's ochtends wakker wordt, is het verse Franse brood al gehaald en wacht er een heerlijk ontbijt.


Onze gastvrouw Christine zorgt dagelijks voor  prachtige maaltijden, die wij gezamenlijk gebruiken. Een prima gelegenheid elkaar beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen op fotografisch gebied.


19 t/m 26 september 2021


Vanaf de maandag gaan we dagelijks om 09:30h aan het werk met de theorie,
's Middags ben je geheel vrij te werken aan de opdrachten of op een andere manier te genieten van de omgeving en de rust. Bij de borrel of na het eten bespreken we gezamenlijk de resultaten van die dag.


Ca. 2 weken voor vertrek is er een kennismakingsochtend op een nog nader te bepalen plek in de Betuwe. Je kunt dan al vast je collega-fotografen ontmoeten en je ontvangt een lijst met materialen die je zeker mee wilt brengen.

Onderwerpen & Techniek

Onderstaande onderwerpen zullen uitgebreid worden besproken, op verzoek kunnen ook eigen aandachtspunten worden behandeld.


  • Samenhang en werking van diafragma/sluitertijd/ISO
  • De optimale belichting, histogram, witbalans
  • Handmatige instellingen vs. de (semi-) automaat
  • Compositie, regel van derden, gulden snede
  • Soorten lenzen, cropfactor, scherptediepte
  • Seriematig werken, een verhaal vertellen


Na deze week zal je meer zelfvertrouwen hebben bij het bedienen van je camera en zullen bepaalde instellingen 'als vanzelf' gaan. Dit geeft je meer tijd en aandacht voor het te fotograferen onderwerp.

De Reis en de Kosten

De reis naar Le Fal (vlakbij St. Gervais en Auvergne) gebeurt op eigen gelegenheid. Natuurlijk kunnen afspraken worden gemaakt om de reis gezamenlijk te maken. Een stuk gezelliger en ook nog goedkoper.

Er is een routebeschrijving beschikbaar om Parijs te mijden en te genieten van de meestal file-vrije Autoroute de l'Arbre.


De kosten voor deze intensieve fotoworpshop bedragen € 895,- all-in, dwz voor verblijf, alle maaltijden incl. koffie/thee, water en fruit of eigengemaakte taart tussendoor. Neem contact op voor speciale (dieet-)wensen, kamperen of voor afwijkende tarieven.


Bij inschrijving ontvang je een factuur met het verzoek minimaal 50% binnen 14 dgn over te maken. Eén maand voor de afgesproken datum volgt de restbetaling. Bij annulering binnen 30 dagen is 50% verschuldigd, daarna 100%. In dat geval kun je je in overleg wel laten vervangen. Indien de reis door Corona-maatregelen moet worden afgelast, wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.