Info
Christophe Thole

CHRISTOPHE THOLE

  • FOTOGRAAF & INSPIRATOR  
  • BIOGRAFIE

Christophe Thole (1955) heeft al vele jaren een fascinatie voor de fotografie. Hij is begonnen met het vastleggen van beelden van de natuur en daarna ook  van stedelijke omgevingen en architectuur.

Lange tijd was de mens de grote afwezige op zijn foto's. Na een intensieve opleiding tot coach heeft hij het roer omgegooid en is er nu van overtuigd dat een foto zonder de menselijke factor niet meer in zijn portfolio thuishoort.

Het werkelijk contact maken met het model en deze op zijn of haar gemak  stellen, is wat Christophe boeit en nastreeft. Een kijkje àchter het masker dat we allemaal zo goed kennen.


Als de toeschouwer wordt geraakt door het uiteindelijke beeld weet hij dat hij is geslaagd in zijn opzet. Dit leidt  tot ontroerende, soms ook confronterende beelden, niet in de laatste plaats voor het model zelf.

Hij heeft zijn kennis een gedegen extra ondergrond gegeven met de opleiding tot Fotografisch Specialist van Fotogram en aansluitend een zeer intensieve Masterclass met Govert de Roos.

Christophe beschikt over een eigen studio waar hij zowel in opdracht als autonoom portretten maakt en cursussen en workshops geeft.


Christophe heeft diverse exposities op zijn naam staan, zowel solo als in combinatie met anderen. In 2011 heeft hij een indringende document gepubliceerd van de bewoners en verzorgers van Het Gasthuis (Gorinchem), een instelling voor dementerenden. Na de series 'True Feelings' (2013), 'Lost' (2014) en 'Girl in White' (2015) is hij nu bezig met het project 'No Make-up'.


Voor deze en nieuwe projecten is Christophe altijd op zoek naar modellen.

  • FOTOGRAFIE

De mens


Mijn voorkeur gaat uit naar het fotograferen van mensen, zo maar ergens buiten of in de studio, zowel in opdracht als autonoom. In tegenstelling tot de gesuggereerde, constante blijheid op social media leg ik de mens het liefste vast zònder zijn of haar maskers.

De straat


De straat ademt voor mij een sfeer van bedruktheid, bezig zijn, altijd maar op weg ergens heen en een toenemend gevoel van in zichzelf gekeerdheid. Deze sfeer komt het mooiste naar voren in zwart/wit, waarbij de aanwezige mens geen blijk geeft van zich bekeken te voelen.

De omgeving


Als ik op pad ga voor het vastleggen van de omgeving, laat ik de mens daar ook graag deel van uitmaken. Dat is niet altijd mogelijk, juist als de natuur van zichzelf een verpletterende indruk maakt, of nadrukkelijk een gevoel van verlaten grootsheid oproept.


 

CHRISTOPHE THOLE

  • FOTOGRAAF & INSPIRATOR

KOM IN CONTACTEmail: mail@christophethole.nl

Telefoon: +31(0)654 234 234

BESCHIKBAARHEIDMaandag - vrijdag: 09:30 - 18:00  Zaterdag: 10:30 - 16:00

© Copyright 2019 -  Alle rechten voorbehouden.